Pixajoy

Pixajoy

Klik-Klik

MARRIED

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

UMUR HAZIQ

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

D.I.Y Kad Kahwin

Assalammualaikum....

Lebih kurang 1 bulan lebih je lagi wedding aku.... Dan persiapan buat masa sekarang sangat la x memberansangkan... Wuaarr.....

Nasib la kursus kawen dah attend masa birthday sultan kedah januari ari tu, curi2 masa untuk wat kursus, masa tu belom plan nak tunang, tapi amek siap2 ngan en tunang... Dia yang uruskan suma and planning suma, aku just setuju je... Hehe...

Eh...Nak lari tajuk ni, hehe.... Ok...
Kad kawen aku, aku just D.I.Y je.... Do It Yourself ok, jimat...... Aku bajet kad ni bawah RM100.... Aku design sendiri je pastu dibantu oleh Pak Cik Google untuk tambah idea2 cket..... Dan cadangan en tunang mestilah perlu kan.....
Bukannya reti wat pon, tapi saja nak mencuba nasib...Hentam aje la..

Aku wat kad ni macam payah juga la, sebab aku guna Microsoft Office Publisher, Word, Power Point suma aku bantai guna...Hahaha.....Adobe photoshop cs3 juga aku guna untuk design2 gambaq  gan kerawang2.... Pastu aku masukkan dalam Publisher untuk tulis2 suma, pastu nak print baru masukkan dalam word..... Print 1 pastu aku fotostat je kat opis, boleh kan... Hehe :-P

Untuk plan lokasi aku draw guna Autocadd, haruslah guna ok... Nama pon draftperson... Pehh... Takbur lak... :)
Tapi guna autocadd lebih cepat la kalau nak lukis plan ni, tapi nak masukkan gambaq xcantik.. So aku just lukis jalan je lepas tu masukkan gambaq suma guna Microsoft Power Point.

Aku wat 2 version kad, rajin plak nak mendesign,haha.... 1 kad size A5 untuk mak aku bagi kat orang-orang kampung, 1 lagi yang size A4 untuk kawan2...... :)

Ni lah hasil design kad kawen aku yang dah siap and muktamad kot.... Banyak juga la design aku tukaq2, xtetap pendirian ni.... :D

 ~Kad kawen bersaiz A4

~Ni plak size A5

~Ni muka depan kad , aku tulis suma guna Microsoft Publisher.... Lepas tu nak print baru guna Word, and setting kertas bagi cun2 bila nak print tu....

~Ni muka belakang kad...

~Ni plan umah nak pi umah aku, guna Microsoft Office Power Point je untuk masukkan gambaq2 umah and simbol2 bagai.... Jalan gan arrow tu aku draw guna Autocadd masukkan dalam power point ni....

~Plan umah Pengantin lelaki... Hehe.....
Siap kad kawen aku, tinggal nak print je... Ngat nak pi cari kedai yang print kad kawen murah2 je, tapi xtau lagi... Atau wat macam planning asal, print 1 pastu fotostat je.. Tapi hitam putih je la, xpe kot kan... Nanti wat cantik2, mahal2... Orang buang juga... Hehe... 
Simple dan biasa2 je kad kawen aku... :)

Psstt : Bersusah payah juga wat kad kawen ni time2 lapang, tapi aku suka walaupun mencabar........ Almaklumlah, hentam je wat... Siap guna 3 Microsoft Office, Adobe Photoshop gan Autocadd.... Aku rasa orang len xwat macam aku wat ni... Hahaha :D


10 comments:

Gina said...

nice..:)

Fatin Khadir said...

Tq...Ngatkan sapo la... Hehe..

Cik Mashi said...

salam kenal.. :)
bole x ajar cmne nk wt tang peta tu? hrp bole laa share2 dgn kite ni, huu >_<
cikmashi@gmail.com

Anonymous said...

Very gooԁ blog! Do yοu havе аnу hеlpful hints for aspіring wгіtегs?
I'm hoping to start my own site soon but I'm a little lοst on еverуthing.
Would you aԁѵiѕe staгtіng with а frеe
рlatfoгm like Wοrdpreѕs оr go fοr a paid
option? There are so mаnу choіces out therе that ӏ'm completely overwhelmed .. Any suggestions? Thanks a lot!

My website natural breast growth

Anonymous said...

Incredіble! This blοg looks јust liκе my olԁ one!
It's on a completely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

Here is my webpage How To Get Bigger Boobs Naturally

Anonymous said...

Do yοu minԁ іf I quote a fеw
of your postѕ as long as I provіdе credit
and sources back to yоur blog? My wеbsite is in thе very same aгea
of іnterest aѕ youгѕ
and mу visitors would certainly benefit from а lot of the infoгmаtiоn you present here.
Plеаse let me know іf this ok with you.
Thanks!

Also visit my websіte ... Birmingham massage clinics

Anonymous said...

I know this if off toρic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get setup? I'm assumіng havіng
а blog lіke yоurѕ would cost a pгetty реnny?
Ι'm not very internet savvy so I'm nοt 100% surе.
Any suggestionѕ or аԁνice wоuld be gгeatly apprecіatеd.
Κudοѕ

Fеel frеe to suгf to mу web sіtе - http://www.redesocialnet.com.br/DieterUrb

Anonymous said...

Do you have a spаm prοblem οn thiѕ site; I also аm a bloggеr, аnd
Ι waѕ wonԁering your situation; we have deνеlopеd some nice methods and we are
looking to trаԁе mеthods ωith other
folks, pleasе shoоt me an email if іnteresteԁ.


my web page; How to make your dick bigger without pills

Anonymous said...

Eхcellеnt ρost. I ωas chеcκing constantly this blog and I'm impressed! Extremely helpful information particularly the ultimate part :) I maintain such info a lot. I used to be seeking this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

Here is my web blog emergency plumber birmingham

Anonymous said...

Plеаѕe let me κnoω if you're looking for a article author for your site. You have some really good articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd love to ωrite ѕomе сοntеnt
fοr youг blоg in exсhangе foг a link
back to minе. Please ѕhoot me аn email
if interestеԁ. Thank yоu!

Μу web sіte lose belly fat quick

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

=)

 BabyFetus Ticker