Klik-Klik

MARRIED

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

UMUR HAZIQ

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Bershoping Di Padang Besar

Assalamualaikum…

Kelmarin 11 April 2012 adalah cuti umum sempena pertabalan Yang di Pertuan Agong, terima kasih sebab bagi cuti kat kami.. Kalau x jangan harap la nak boleh tutup opis ni.. Huhu
Jadi dah cuti sesama ni aku dengan en tunang mengambil kesempatan luangkan masa dengan aktiviti yang memang perlu kami lakukan… Tu dia len macam ja.. Haha.. Kami plan p bershoping kat Padang Besar… Depa kata kat sana ada jual barang-barang kahwin ni, jadi aku pon ok je la… Mana nak tau kan ada benda yang boleh beli dan murah-murah…

~Datin Wannabee..... :)
Harus lah posing dulu sebelom bertolak... hehe

Pepagi lagi aku dah bangun buatkan sarapan, ceh…Rajin tak aku?? Wat bihun goreng je, hehe… J
Dalam kul 8.15 en tunang dah sampai depan umah… Kami pon memulakan perjalanan, tak ajak sapa-sapa pon, Cik Mun pon g jejalan gak.. So kami berdua je la.. Kul 9 camtu stop kat R&R Gurun untuk makan sarapan yang dimasak oleh aku, bukan senang tau aku nak masak.. Dah nak kahwin ni kena la belajaq-belajaq masak ni kan, en tunang komen bihun goreng aku tu… Sebab aku letak terlebih air, jadi sangat lembut.. Terlebih air sudah, dok buat bihun sup jadi camtu la.. Haha.. Atas komen-komen tu aku kena perbaiki lah masakan aku tu…

~Sedap kan bihun i, sampai muncong mulut u... Kikiki....

Lepas sarapan kami meneruskan perjalanan, jalan ke sana pon dah lupa, bukan ingat sangat, last aku pi pon masa praktikal kt Alor Star dulu, bos bawa pi jejalan… Ni pon pi ikut signboard je la..
Sepanjang perjalanan ke sana kan lalu kot Chuping, Perlis.. Kat situ ada ladang tebu, dan permandangan situ memang cantikkk….. Dah permandangan cantikk apa lagi, stop dan menggedik la kejap, wat macam orang luaq yang baru pertama kali lalu kot situ, wakaka….

~Kat area Perlis ni memang panass....Huhu...

~Ni bukan pokok tebu, ni pokok kelapa...
Kelapa sawit... Hehe

~Tebu baru tanam kot ni, rendah2 je....


~Tadaaa.... I pon nak jugaa.....

 Dalam pukul 11 kami sampai juga… Bukan susah pon, hehe….. Ikut signboard aje... Sampai tu memang rasa panas juga, tengahari kan....


~Banyak gerai-gerai yang dibuka kalau cuti camni, kalau hari biasa tak banyak kedai yang buka..


~Barang-barang kahwin

~Kelab Usahawan Padang Besaq, tengok budak tu lukis Angry Birds...... Nak jugaaa!!!
~Toto Narita yang memang pemes kat sana, harga RM 39, tapi diskaun kurang singgit je,sob..sob..

~Maii...Maii......
Banyak  betol bantal Angry Birds kat situ, dah macam kanak-kanak dah aku...Hihi... 

~Depa borong toto narita sorang satu...

~Nah amekk... Aku borong 3 terus.... Haha

~Banyak dah barang beli ni, keta park jauh gak ni..Camner??
Oleh kerana terlalu taksub bershoping, aku kehabisan duit, en tunang pon ada cukup-cukup je untuk dia nak beli periuk cap buaya yang dipesan oleh mak dia… Tak sedaq duit tinggal berapa puluh je dalam dompet ni, wuarr… Camna ni, tanya orang-orang kat situ mana ada ATM, depa cakap ada dekat depan balai polis, jalan kaki pon boleh, tak jauh… Kami berdua pon dengan gonjengnya berjalan la.. Bajet cam dekat, tapi leh tahan la.. Jauh gak,haha…. Ada Maybank, 7 E pon ada ATM Ambank.. Tapi aku g amek dekat Maybank je…. En Tunang pon amek gak wat spare…..Tak sangka nak shoping sampai abis duit dalam dompet.. Masa nak mai memang tak amek duit pon, bawa je yang mana ada.. Tak sangka bila dah bershoping abis banyak juga, haha….

~Amek lebih sikit awak, leh lanje kite.... Hee...
Lepas amek duit tu, aku cakap kat En Tunang, kita balik ikut jalan ni lah *Tengah wat pala org kedah kata,haha… Rasa cam dekat sikit, nak balik kot jalan mai tadi berbukit… Kalau jalan semput gak, so hentam saja… Dalam dok jalan kaki tu tepon en tunang berbunyi…. Member opis kol tanya ada mana??En Tunang boleh jawab ada kat Thailand…Pastu dia tanya en tunang rasa gegar x?? Aku kat depan ni dengaq je.. Jalan kemain laju  tinggal en tunang kat belakang.. Haha… Mana ada rasa apa pon, hmm… Dah sampai kat tempat beli belah tu en tunang cakap, eh… Dekat je la kot ni…. Haa…Tau pon..

Lepas tu HP aku ada mesej masuk, Cik Mun cakap kat Penang amaran Tsunami dah di keluarkan, lepas tu ada mesej lagi dari Nurul dak opis aku tanya rasa gegar tak.. Kami kat sini tak rasa pape pon, rupanya ada gempa bumi kat Acheh.. Risau juga la kami… Lepas tu gi beli periuk cap buaya untuk mak en tunang, baju untuk mama dan bunga telur, kami pon gerak balik.. Blouse kat sana murah juga la… Periuk cap Buaya tu en tunang beli yang 3 beradik, size 36 cm, 40 cm gan 47 cm kot, sumanya RM215 selepas tawar menawar… Tu je jumpa yang murah sikit.. Yang len suma depa bagi 210,230,250… Jumpa yang rm215 tu je lah rasa paling murah.. kat sini kena pandai tawar menawar… Toto Narita tu pon memang tak dapat lah harga rm35, semua tempat rm38 je depa boleh bagi.. Amek juga la, amek 3 lak tu…

~4 Kotak bunga telur aku amek,RM25 sekotak
En tunang amek 3 Kotak..... Total RM140

~Masa untuk pulang, barang penuh keta... Memang tak leh ajak sesapa ni.. Kalau tak tak dapek nak borong camni....

~Nasib tak kena tahan sebab barang penuh keta..

~Last sekali bantal Angry Birds yang telah berjaya dirembat oleh aku, haruslah beli ok, harga RM10 je... Hehe..

Psstt : Bes gak sekali sekala bershoping, tapi yang tak bes banyak plak kuar duit... Hihi...

5 comments:

Aida said...

kelakar la tengok tunang ang dengan toto tu...

teng, kalau nak banyak pilihan pi nilai. tapi jauh dari ang laa....

Fatin Khadir said...

apa yg klakar tu ea?Hehe...

Tu la akak aku ada gak ajak g nilai, dia dok puchong, dekat je la... Tapi tu la bkannya sempat nak p, aku order kat dia je la senang..huhu....

cik puan chahaya said...

nk kawin xkan beli toto ja kot..hehe

Fatin Khadir said...

beli toto untuk tetamu yang nk mai tdoq kt umh nnt....... Hehe

Anonymous said...

Kt nilai brg xbole blah kualiti xbgus..kalo nk beli kaen tu btter g jln TAR jer.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

=)

 BabyFetus Ticker