Pixajoy

Pixajoy

Klik-Klik

MARRIED

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

UMUR HAZIQ

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Nasi Ketam

Kebosanan aku dah hilang cket apabila terdapat nasi yang berlaukan Ketam atas meja pantry opis ni... Hati berbunga-bunga riang menyanyi lagu Uji Rashid yang bertajuk Nasi Minyak..... 
Eh.... Eh...apa plak Nasi Minyak, ni Nasi Ketam la.... Huhu... Silap daaa......

Pehh.. Baik hati depa bawa balik makanan, baik punya..... Bos ada meeting tadi, pastu ada lebih.. Bawa balik la cket.. Tapi aku baru je pas makan nasi tengahari tadi, tapi tengok sedap jek.. Aku melantak sekali lagi, tapi aku makan ketam jek.. nasi xmakan pon.. Kunun2nya nak diet.. Sekali aku makan ketam tu mau sengkak juga perut aku... Huhhh!!

Ritu makan Mee Ketam dia pon mabeles lah.... Kedai dia xsilap kat area Juru, belah mana xtau sebab xbesa pi.. Tapi memang sedap... Aku bab makan semua sedap, kuang..kuang..

Lepas kenyang,
Aku pon berlakon la.. Antaq msg kat teman aku ni, saja nyakat..


Aku : Adeh..... U... Tlong...
(Xsampai beberapa saat HP aku bergetar menyanyikan lagu Black Eyed Peas-Just Cant Get Enough menandakan ada msg masuk)
Teman : Nape??
(Baru nak reply, HP aku bergetar lagi menyanyikan lagu Kerispatih -Tapi Bukan Aku , alamak dia kol plak)
Aku : (Dengan suara ala2 mcm ada masalah) U.... Tlong i, teruk sangat dah ni..
Teman : Nape ni?? (Suara kerisauan)
Aku : I dah terlebih makan la u, hehe.... I makan ketam kat opis ni, xleh nak jalan sangat, sengkak dah....huhu
Teman : La...Ingatkan kenapa la tadi (Nada lega)
Aku : Hehehe... Saja je kacau u, risau juga u kat i ek.. (Sambil sengih-sengih cam kerang busyuk)
Teman : Hmmmm.....Huhu... Nak kena u ni (Speechless)
Aku : Ok lah, sory la wat suspen, sja nak bgtaw bagi u jelez sbb i dpt mkan ketam.. Hehe.. 
Teman : Ngatkan pe td.. Hmmm....
Aku : Ok lah, nak wat keja.. Bubye 
Teman : K, bubye...

Psstt : Aku memang suka nyakat-nyakat orang ni...Hihi... (*___^)

2 comments:

dahliasayang said...

hhaaaaaaaaaaaaaaaaa, sapokah teman itu??kang kene sepit ketam kang!

Fatin Khadir said...

Hurmm...arrr....spa ek..Teman..Teman tapi mesra..hehehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

=)

 BabyFetus Ticker