Pixajoy

Pixajoy

Klik-Klik

MARRIED

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

UMUR HAZIQ

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Blog Update

Assalamualaikum...

Dah lama tak update blog...Harini 1 Disember 2013, genap lah 7 bulan aku sebagai suri rumah sepenuh masa, kalau tak kahwin lagi jadi pengangur lah aku..Ni dah kahwin jadi suri rumah saja, anak pon dah 6 bulan setengah, kejap je rasa masa berlalu... Hujung bulan 9 ritu ada juga dapat keja, tapi teringatkan anak tak jadi lah nak pi keja, lagi pun Muhammad Haziq full breastfeeding macam susah plak nak tinggal, sebab depa telefon suruh pi keja esoknya...Kalau minggu depan ke sempat la aku train Muhammad Haziq dengan botol ke kan, sempat juga aku wat stok susu...Nampaknya bukan rezeki aku untuk bekerja lagi, mungkin ada hikmah kenapa aku masih tak kerja, dan habis kontrak sebelum aku bersalin hari tu dapat juga aku bf Muhammad Haziq sampai lah sekarang, walaupun mula-mula lahir memang ada juga campur susu formula, maklumlah tak reti lagi..Sekarang memang bagi susu badan sepenuhnya..Memang jimat banyak lah untuk susu, dah la susu mahal, lagipon susu terbaik adalah susu ibu...Alhamdulillah harap dapat menyusu sehingga 2 tahun..Tapi tak tau lah camna kalau dah bekerja nanti, sebab aku ni tak rajin nak pam susu, harap dipermudahkan lah nanti..

Muhammad Haziq sudah 6 bulan, dah pandai golek golek, angkat punggung, dah pandai merajuk, dah makan bubur, puree....Time makan memang sangat suka, senang sangat nak makan, menyusu masih seperti biasa, malam malam 2,3x nak menyot nyot bru leh tidoq lena....Haha..

Psstt : Mama gan abah sayang kamu sangat sangat, semoga kamu menjadi anak yang soleh, bijak, hormat orang tua-tua, rajin dan macam-macam lagi lah...Mmuaahhh

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

=)

 BabyFetus Ticker